Каритас Русе представя кампанията „Какво е дом?“ в Тутракан

Каритас Русе представя кампанията „Какво е дом?“ в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 326
Каритас Русе представя кампанията „Какво е дом?“ в Тутракан

Каритас Русе организира в Тутракан кръгла маса с дискусия за представяне на кампанията "Какво е дом?" (#whatishome). Събитието ще се проведе на 23 юли, четвъртък, от 11:00 ч. в залата на Исторически музей Тутракан.

За участие са поканени представители на местните власти, неправителствени организации, специалисти по местно и регионално развитие, заинтересовани лица.

"Какво е дом?" (#whatishome) е тригодишна кампания на "Каритас Русе", "Каритас България" и още 11 "Каритас" организации от Европа, която поставя акцент върху взаимовръзката между миграцията и развитието, причините за миграцията и дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом.

Тази година кампанията насочва внимание към приноса на мигрантите за развитие на страните, от които произхождат и в които са се установили да живеят и работят.

Основната цел е да се съдейства за постигане на по-голяма приемственост и толерантност към мигрантите в България и в Европа и да се покаже тяхното положително влияние върху местната култура и ежедневие.

"Какво е дом?" (#whatishome) споделя историите на познати и непознати хора, установили се или завърнали се в България, откриващи нейните възможности за живот, работа и развитие.

Защото изконно право на всеки човек е да развива потенциала си и да допринася за развитието на обществото, в което е открил своя дом, независимо от произхода си и държавата, от която идва.

В България кампанията се провежда през месеците юли и август в уеб сайта и социалните канали на "Каритас Русе" и "Каритас България" във Facebook, Instagram и Twitter.

MIND Миграция, взаимодействие, развитие е тригодишна инициатива на 12 "Каритас" организации от общо 11 европейски държави, имаща за цел да повиши разбиранията на обществото за глобалните цели за устойчиво развитие на ООН и как те се свързват с процесите на миграция по света;

каква е ролята на миграционните процеси в Европейския съюз и развиващите се държави и какъв е приносът на страните от Европейския съюз за международна помощ за развитие.

В рамките на MIND русенската организация Каритас организира различни събития, насочени към специални публики или широки аудитории. Кръгли маси за миграцията и устойчивото развитие събират експерти в областта на бизнеса, местните общности, образователните институции.

Близо сто участници на година събира Маратонът на солидарността, който се провежда наесен. Миналия месец в Русе беше представено изданието "Българският миграционен парадокс.

Позитивна интеграция на мигрантите и негативен политически дискурс"

- изследване и доклад на проф. Анна Кръстева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right