Общинският кризисен щаб проведоха заседание днес

Общинският кризисен щаб проведоха заседание днес

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 1481
Общинският кризисен щаб проведоха заседание днес

На проведено днес заседание на кризисния щаб, участие взеха кмета на общината д-р Юлиян Найденов, неговите заместници, секретаря на общината, началника на отдел "Инспекторат" и Директора на дирекция "Правна".

По време на заседанието бе разгледана в детайли Заповед № РД-01-393/09.07.2020 на Министъра на здравеопазването, съгласно която, считано от утре, 10 юли, не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения.

Посещенията в подобни обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

На основание същата заповед не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 /тридесет/ души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.).

Здравният министър разпорежда още всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right