Връщат част от мерките: Затварят отново стадиони и дискотеки

Връщат част от мерките: Затварят отново стадиони и дискотеки

Регион: България Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 1336
Връщат част от мерките: Затварят отново стадиони и дискотеки

© CanStockPhoto

Ще бъде забранено присъствието на публика по стадионите на футболните мачове. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерство на здравеопазването.

Също така ще се забрани да работят и нощните заведения и дискотеките, както и събирането на големи групи хора. На открито се допуска заетост от 50% от общия капацитет на заведенията.

Третата забрана в свързана с провеждането на масови мероприятия - балове,сватби, кръщенета, с повече от 30 човека. Последните промени в заповедта касаят задълженията на държавните органи и институции за засилване на контрола в рамките на техните компетенции.

Всички останали противоепидемични мерки, въведени до момента в страната, остават в сила, подчерта министърът. А областните щабове ще могат да налагат и по-строги мерки в отделните области, ако това се налага.

Ще бъдат санкционирани и служителите в търговските обекти, които обслужват клиенти без маски.

Ще бъде засилен и контролът по изпълнение на мерките и по-специално дали се спазва дистанцията от 1,5 м между масите в заведенията.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right