Видеоператор ветеран от Тутракан пази 1 000 часа записи от половин век насам

Видеоператор ветеран от Тутракан пази 1 000 часа записи от половин век насам

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 207
Видеоператор ветеран от Тутракан пази 1 000 часа записи от половин век насам

Наскоро по време на приемна в село Старо село, част от програмата за среща с граждани от страна на екипи на Областна администрация Силистра, със свой "проблем" се включи 77-годишният Иван Митев от град Тутракан.

Той сподели, че притежава записи на видео за 50 години назад, част от които са свързани и със съвременната история на Тутракан. С лично заснети кадри е произвел на диск и филм за града, наследник на древната крепост "Трансмариска".

"Притежавам за записи с общо времетраене около 1 000 часа", заяви видео операторът витеран. Той показа на присъстващите и списък с вече изведени на дискове свои записи от най-разнообразни събития - делови, културни, спортни и др.

image

Става дума най-малко за 200 диска, които засега съхранява вкъщи, като лично богатство, но иска да бъде споделено от дърважавата и от общинат, за да бъде запазено за поколенията. Част от тях е пуснал за гледане чрез профила си във Фейсбук: Видео-оператор Иван Митев.

В списъка от заглавия личат популярни имена като това на Теодосий Спасов - най-известния съвременен джазмен - кавалджия на планетата, който е нводом от село Белица; на поетесата, мемоаристка и преводачка - родом тутраканка - Пенка Цанева-Бленика; на народиня певец патриот Володя Стоянов и др. Запечатани на лента за вечността са годишнини на читалища, детски градини, както и годишнини, организирани по различни поводи от общината, музея, ОДК и други инициатори.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right