В СУ „Дръстър“ Силистра откриха нова футболна площадка

В СУ „Дръстър“ Силистра откриха нова футболна площадка

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 1157
В СУ „Дръстър“ Силистра откриха нова футболна площадка

С участието на Михаил Касабов и Емил Костадинов - съответно изпълняващ длъжността президент на БФС и на първи вицепрезидент на Футболната федерация, на областния управител Ивелин Статев, на кмета на общината д-р Юлиян Найденов, на представители на ОбС Силистра, на д-р Тодор Тодоров - член на ИК на ГЕРБ, на Георги Нарлев - председател на ОблС на БФС, както и на други гости, в Спортно училище "Дръстър" бе открита нова площадка за футбол, изградена с изкуствено покрития по проект, финансиран по програми на ФИФА и УЕФА.

Тя ще бъде използвана от 120 деца и подрастваци, трениращи футбол в паралелките на спортното училище - единствено по рода си в областта, както и във ФК "Доростол", в който предстои възстановяване на представителния мъжки аматьорски отбор.

image

Областният управител и кметът на общината връчиха в знак на благодарност на представителите на БФС благодарствени и поздравителни адреси, паметни плакети и подаръци, свързани с историята на Силистра.

Директорът на училището Веселин Суров получи отделно футболни топки от страна на Областна администрация, община Силистра и от БФС.

Над 100 са подобни съоръжения, изградени в България през последните години със средства на Световната и на Европейската федерации, към които има специални финансиращи фондове, като на една от комисиите, разпределящи средствата, г-н Касабов е зам.-председател.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right