Окръжната прокуратура в Силистра привлече към наказателна отговорност Мартин Й.

Окръжната прокуратура в Силистра привлече към наказателна отговорност Мартин Й.

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 3533
Окръжната прокуратура в Силистра привлече към наказателна отговорност Мартин Й.

25-годишният Мартин Й. е задържан до 72 часа, след като Окръжната прокуратура в Силистра го привлякла към наказателна отговорност за две престъпления - по член 354а, ал. 1 и по член 343б, ал. 3 от НК.

На 2 юли тази година обвиняемият бил спрян за проверка в село Калипетрово, докато управлявал мотоциклет "Ямаха". Тестът с дрегер показал, че Мартин управлява след употреба на наркотични вещества - канабис. При личен обиск служителите на реда открили в него 2,4 грама кристално вещество и още 11,9 грама канабис.

В условията на неотложност било извършено претърсване в жилище в селото, собственост на баща му, в което живеел и Мартин. При претърсването са намерени и иззети още 36,9 грама суха тревиста маса, която реагирала при теста на канабис.

Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 25-годишния обвиняем. Престъплението по член 354а, ал. 1 от НК е тежко умишлено деяние и се наказва с лишаване от свобода до 6 години и глоба до 2000 лева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right