Камен Великов от Силистра получи награда за „Супер фермер“

Камен Великов от Силистра получи награда за „Супер фермер“

Регион: Силистра Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 1126
Камен Великов от Силистра получи награда за „Супер фермер“

© ПЗГ Добруджа - Силистра

Камен Великов от Силистра е един от седемте отличени ученици в конкурса "Моето стопанство" от кампанията "Супер фермер" на Министерството на земеделието, храните и горите и Министерството на образованието и науката.

Ученикът от ПЗГ "Добруджа" Силистра се представи с проекта си "Създаване на ферма "Агробиотик".

Кампанията "Супер фермер" имаше за цел да даде възможност на учениците от професионалните гимназии по селско стопанство да се срещнат с успели фермери в нашата страна и да се запознаят със земеделския им бизнес.

Срещите се проведоха на територията на цялата страна под формата на Дни на отворените врати. По време на инициативата повече от 330 ученици от 20 професионални гимназии посетиха 25 стопанства.

Фермерите работят в сферите по отглеждане на етерично-маслени култури, трайни насаждения (орехи, круши, сливи, бадеми, лешници, череши и др.), зърнопроизводство (пшеница, лимец, слънчоглед, царевица за силаж и др.), зеленчукопроизводство (оранжерийно отглеждане на краставици) и в животновъдството.

Участниците в конкурса получиха грамоти и предметни награди - таблети.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари