НАП Силистра: Близо 3700 търговци са с нелогично високи касови наличности

НАП Силистра: Близо 3700 търговци са с нелогично високи касови наличности

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 732
НАП Силистра: Близо 3700 търговци са с нелогично високи касови наличности

Близо 3700 търговци са получили електронни писма от НАП за нелогично високи касови наличности в последните дни. За това съобщиха от офиса на НАП в Силистра. Според софтуерните системи на приходната агенция и годишните отчети на дружествата, те държат на каса близо 670 млн. лв.

С писмата НАП насърчава дружествата да прегледат счетоводните си записи и да направят доброволни корекции, в случай че не всички суми са действително налични.

Отделно напомняне за значителен размер на материалните запаси спрямо приходите от продажби са получили група юридически лица, които също имат възможност доброволно да коригират данъчните си вноски, допълват от приходната агенция.

В резултат на целенасочена кампания на НАП в последните 2 години сумата, отчетена като налична в касите на дружествата, намаля с 5 млрд. лв., като още в първите месеци беше регистриран ръст на данъка върху дивидентите с над 130 млн. лв.

"Материалните запаси и касовите наличности имат много по-реалистичен размер в резултат от партньорския подход, който НАП прилага. Тези 3700 компании имат възможност за доброволна корекция, преди да се възлага контролно производство.

Вярваме, че насърчаването на доброволното спазване на данъчния закон е подход от взаимен интерес, който значително подобрява фискалната дисциплина", каза по повод предупредителните имейли Пламен Димитров, заместник-изпълнителен директор на НАП.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right