Откриват пътуващата екоизложба, коящо ще завърши в Силистра

Откриват пътуващата екоизложба, коящо ще завърши в Силистра

Регион: България Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 452
Откриват пътуващата екоизложба, коящо ще завърши в Силистра

Пътуващата изложба "Място България без отпадъци" ще бъде открита днес в Пловдив. Събитието е насрочено за 11:00 часа на площадката пред Дом на културата "Борис Христов".

На него ще присъстват Ласка Ненова, основател на сдружението "BG Бъди активен"- организатор на проявата, и Пламен Панов, заместник-кмет на Пловдив в ресорите "Култура, археология и туризъм".

Екоизложбата ще направи обиколка из България, като започва от град Пловдив и продължава към Варна, Шумен, Добрич, Силистра. Експозицията, представена чрез интерактивни модули, ще бъде гост на всички градове, част от инициативата "Партньорство за красива и чиста България", а гражданите ще могат да я видят в рамките на 2 седмици във всеки един град.

Тя е плод на съвместната работа на сдружение "БГ Бъди активен" с дизайнерите от графично студио "Пункт".

Общо 16 са визиите, които по интересен начин насочват вниманието на обществото върху намаляването на отпадъците, рециклирането и грижата за общите пространства и устойчивия начин на живот и ги мотивира да следват този модел в ежедневието си.

Изложбените табла съдържат интересна образователна информация за това кои продукти могат да се рециклират и кои не, както и идеи как да живеем в по-чисти и по-красиви места. Наситени с много цвят, динамика и експресивност, красивите модули ще помогнат на гражданите да научат и черната статистика за отпадъците или "Мръсните истини за боклука".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right