Президентът Радев ще посети Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево

Президентът Радев ще посети Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево

Регион: Силистра Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 1184
Президентът Радев ще посети  Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево

Президентът на Република България Румен Радев ще посети най-голямото структурно звено в системата на Селскостопанска академия - Добруджанския земеделски институт (ДЗИ) в Генерал Тошево утре, на 9 юни.

Добруджански земеделски институт е национален научно-изследователски център за селекция и агротехника на полски култури. Той е най-голямото звено в системата на българската Селскостопанска академия (част от нея и Опитна станция по кайсията и земеделието Силистра, която е правоприемник на Овощарската опитна станция).

ДЗИ е разположен е в Североизточна България, в равнинната част на Южна Добруджа, в землището на с. Петлешково, находящо се на около 20 километра североизточно от гр. Добрич и на около 5 километра южно от гр. Генерал Тошево.

Според сайта dobrichonline.com, държавният глава ще разгледа демонстрационните посеви на сортове и хибриди зърнено-житни култури, фасул и слънчоглед. Срещата с научния екип ще се проведе в голямата зала на ДЗИ, след което Румен Радев ще посади дърво край централната алея на института.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари