В Калипетрово и Богорово отбелязаха Международния ден на възрастните хора с песни и танци

В Калипетрово и Богорово отбелязаха Международния ден на възрастните хора с песни и танци

Регион: Силистра Категория: Култура,Политика Публикувано: Прегледи: 2368
В Калипетрово и Богорово отбелязаха Международния ден на възрастните хора с песни и танци

От 1990 година 1 октомври е определен за Международен ден на възрастните хора. Празникът е учреден с решение на общото събрание на ООН. Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.

image

По този повод в силистренското село Калипетрово се събраха два Клуба на пенсионера - един от селото и един от града /Клуб №5/ и си заформиха цветен празник изпълнен с песни, танци и сладки раздумки.

Гости на тържеството бяха Александър Сабанов, кандидат за кмет на община Силистра, Керанка Вълчева, кандидат за кмет на Калипетрово и кандидатите за общински съветници от коалиция "Гражданско Единство" Георги Вълков и Диан Папазов. Като подарък на домакините те поднесоха цветен телевизор.

image

В приветствено слово към празнуващите Александър Сабанов изрази благодарността си към възрастните хора за труда им положен през годините, за сътвореното и оставено в наследство на младите. Пожела им здраве и несекващо бодро настроение.

Малко по-късно през деня Александър Сабанов посети и празнуващите на мегдана в Богорово. На събралите се хора от третата възраст той пожела вяра, че в есенното време на живота им ще има още много красиви и слънчеви дни.

Възрастните хора посрещнаха с усмивка младият кандидат за кмет на община Силистра му пожелаха успех в изборната надпревара и му благодариха за вниманието. Не скриха и болката си, че нямат къде да развиват самодейното си творчество, че помещението отредено им за Клуб на пенсионера е под ключ. Сълзи от болка и обида напираха в очите им, заради действията на кметския наместник, който вместо да обединява хората - разделил селото.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right