Първо връчване на стипендия "Петър Хърватев" в ПГМСС Средище

Първо връчване на стипендия "Петър Хърватев" в ПГМСС Средище

Регион: Кайнарджа Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 653
Първо връчване на стипендия "Петър Хърватев" в ПГМСС Средище

2 юни 2020 г. се превърна в един необичаен празник за ПГМСС "Никола Вапцаров" с. Средище, община Кайнарджа с директор Камен Неделчев. Гимназията една от трите в региона земеделски гимназии, но работеща в най-съвременен вид с ученици от две области - Силистра и Добрич.

На практика тържеството се превърлна в празник на доброто, съпричастността и благотворителността - доказателство, че дарителството е многолетна традиция, която е жива и до днес.

На този ден за първи път официално бе връчена учередената по повод 60-годишния юбилей на гимназията, еднократна годишна стипендия "Петър Хърватев " (500 лева всяка година за първенеца на випуска) на името на дългогодишния директор на училището, който е с особен принос за оцеляването, развитието и просперитета му през годините.

Учередители на тази награда са наследниците на г-н Хърватев - сем. Динкови и сем. Хърватеви. Щастието да бъде пръв носител на това отличие има Кристина Бонева от 12а клас - първенец на випуск 2020 г.

Тя показа през годините на своето обучение не само отлични резултати, но с чест представяше името на училището с участието си на регионални и национални състезания и конкурси. Наградата бе връчена от дъщерята на г-н Хърватев - Виолета Динкова.

Тя с умиление сподели за огромните грижи и отдаденост на своя баща за който училището е било над всичко.

Г-н Неделчев, директор на гимназията, благодари на дарителите и сподели, че за всички работещи в гимназията е чест и огромна отговорност не само да продължим започнатото, но и да градим достойното лице на нашата гимназия, за да бъде тя днес едно от водещите земеделски училища в страната.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right