Задържаха вандала потрошил шадравана в Дунавския парк

Задържаха вандала потрошил шадравана в Дунавския парк

Регион: Силистра Категория: Крими Публикувано: Прегледи: 1262
Задържаха вандала потрошил шадравана в Дунавския парк

Намерени и иззети са всички 11 откраднати фигури.

Служители на РУ-Силистра установиха и задържаха 31-годишен мъж, изкъртил и откраднал декоративни елементи от един от шадраваните в Дунавския парк в Силистра.

Оперативно-издирвателните действия са предприети веднага след като в следобедните часове на вчерашния ден в Районното управление е получен сигнал за посегателството, придружен от видеозапис, предоставен от общината в Силистра.

Въпреки неясните кадри, криминалистите са успели в рамките на часове да идентифицират мъжа, извършил деянието. Той е 31-годишен, жител на областния град, досега без регистрирани криминални прояви.

Според информацията до момента, посегателствата са извършени в тъмната част на денонощието на 29 и на 30 май. Мъжът със сила изкъртил първоначално 5, а след това 6 бронзови фигури - жаби, за да ги предаде в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

През вчерашния ден полицейските служители са успели да открият шест от фигурите, които били укрити от извършителя, а днес с помощта на добросъвестни граждани са намерени останалите пет. Декоративните фигури са иззети, намират се на съхранение в Районното управление и предстои да бъдат върнати на собственика.

31-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районната прокуратура. Работата по разследването продължава.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right