В НЧ „Димитър Иванов Полянов - 1870 г.” представиха изложба по повод Деня на Ботев

В НЧ „Димитър Иванов Полянов - 1870 г.” представиха изложба по повод Деня на Ботев

Регион: Ситово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 149
В НЧ „Димитър Иванов Полянов - 1870 г.”  представиха изложба по повод Деня на Ботев

По повод Деня на Ботев и загиналите герои за свободата на България, в Народно Читалище "Димитър Иванов Полянов - 1870 г." в с. Гарван подреди изложба в залата на втория етаж, информира секретарят на културната институция Гинка Макриева.

На входа на залата са поставени рисувани портрети на една малка част от класическите български писатели, в това число и на Христо Ботев. Всички книги от изложбата са от библиотечния фонд на библиотеката към читалището.

"Разполагаме със старопечатни издания от 1961 г. и 1966 г. - "Стихотворения на Христо Ботев", от 1965 г. - "Избрани творби", от 1975 г. - "Ботевите четници разказват" и още много други - допълни още тя. - Библиотеката разполага и с нови издания на Христо Ботев."

image

В изложбата са използвани снимки от албум издаден през 1987 г. съхраняван и до днес.

И още една новина от там - дете от с.Гарван поздрави своите връстници по повод Международния ден на детето - 1 юни, със сътворена от него самостоятелна изложба от оцветявки. Тя е представена като кът във фоайето на НЧ "Димитър Иванов Полянов - 1870 г.".

image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right