В Дулово почетоха Деня на Ботев

В Дулово почетоха Деня на Ботев

Регион: Дулово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 268
В Дулово почетоха Деня на Ботев

Минути преди 12.00 ч. на 2 юни, когато в цялата страна прозвучаха сирените, ръководството на община Дулово поднесе венци и цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на града.

В памет на знайните и незнайни герои дали живота си за свободата и независимостта на България и по повод 144-та годишнина от гибелта на поета революционер Христо Ботев своята почит и преклонение пред героите изразиха инж. Невхис Мустаф - председател на ОбС Дулово, д-р Юксел Ахмед - кмет на община Дулово, заместник-кметовете Юксел Исмаил и Доротея Тотева, представители на политически сили, служители и представители на НПО.

За разлика от други години, заради ограниченията наложени от пандемията, честването не бе организирано, но много жители на града положиха цветя пред паметника на Апостола и пред Паметника на загиналите във войните жители на Дуловския край. НЧ "Н. Й. Вапцаров" подготви специална аудио програма по стихове на Ботев, които звучаха на площада.

image
image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right