Какво ще бъде времето през юни

Какво ще бъде времето през юни

Регион: България Категория: Анализи Публикувано: Прегледи: 1059
Какво ще бъде времето през юни

снимка: pixabay

1 юни започна с по-ниски от обичайните за сезона температури, но прогнозата сочи, че средната месечна стойност ще бъде около и над нормата, която е между 20 и 22 градуса за повечето райони на страната, около 23 градуса по Черноморието, между 17 и 19 градуса по високите полета и между 3 и 12 градуса в планините. Най-високите температури през юни ще са между 32 и 37 градуса.

Валежите ще се задържат около месечната норма, която е между 50 и 70 л/кв.м в равнините, между 30 и 50 л/кв.м по Черноморието и от 70 до 130 л/кв.м в планините.

Първото десетдневие ще бъде по-хладно от обичайното. В повечето райони на страната се очакват краткотрайни превалявания, които в следобедните часове ще стават интензивни и ще бъдат придружени от гръмотевична дейност, а също и от условия за градушки.

Около средата на периода температурите ще тръгнат нагоре. Времето ще е предимно слънчево, а валежите ще се съсредоточат основно в следобедните часове.

Второто десетневие ще започне с по-ниски температури, които обаче ще се задържат около месечната норма. Периодът ще се характеризира с хладни и слънчеви сутрини и чести превалявания след пладне, които ще бъдат придружени от гръмотевична дейност.

След 20 юни времето ще стане по-стабилно. Периодът ще ни радва с предимно слънчево време, високи температури и по-редки превалявания.

Предстои да се насладим и на ярко небесно шоу - метеорния поток Юнски Боотиди. Тях ще видим на 27 юни, когато в небето ще се появят бавни и червеникави космически тела, навлизащи със сравнително ниска скорост в земната атмосфера (18 км/с).

Началото на астрономическото лято е на 21 юни, в 00:44 часа, когато е лятното слънцестоене.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари