Общински съвет Тутракан проведе редовното си заседание днес

Общински съвет Тутракан проведе редовното си заседание днес

Регион: Тутракан Категория: Общински съвет Публикувано: Прегледи: 691
Общински съвет Тутракан проведе редовното си заседание днес

Заседанието започна с награждаване на осем просветни и културни дейци от общината по повод най- българския празник 24 май.

image

Работната част започна с отчет на дейността на МБАЛ- Тутракан за първото тримесечие на годината, който представи управителят на здравното заведение д-р Богомил Бойчев.

Добри са резултатите сочат конкретните цифри и ако не бяха натрупаните задължения от предходни години болницата щеше по-спокойно да върви напред. Изтъкнат бе кадровият дефицит.

Кметът на общината д-р Димитър Стефанов информира и за получено още едно дарение за болницата направено от Димитър Тадаръков - 100 контейнера за биологично опасни отпадъци.

Важен момент бе и дебатът за работата на "Спешна помощ"-Тутракан, който взе участие фелдшер Донка Григорова. Тя отговори на въпроси на съветниците и даде повече информация за конкретната работа на екипа с МБАЛ и с личните лекари.

image

Общинският съвет даде съгласие за финансово подпомагане на 3 семейства с репродуктивни проблеми.

В щатната структура на общинската администрация има изменения и допълнения - трети заместник-кмет вече има Община Тутракан, който ще е с ресор "Общинска собственост и ТСУ".

В останалата част от заседанието бяха приети решения по разпоредителни сделки с имоти общинска собственост.

image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right