Продължава силистренското онлайн шествие за 24 май в интернет

Продължава силистренското онлайн шествие за 24 май в интернет

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 195
Продължава силистренското онлайн шествие за 24 май в интернет

Продължава излъчването от страна на община Силистра на видеообръщения в онлайн шествието, посветено на 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, показва наблюдението на целия предпразничен поздравителен парад в условия на противоепидемични мерки във връзка с коронавируса.

Виртуалната проява в чест на най-българския празник е първа по рода си, породена от особената обстановка в месеци на извънредно положение.

Шествието стартира навръх църковния празник на светите братя Кирил и Методий - 11 май, с три записа - на директорите на училищата, носещи имената на авторите на родното четмо и писмо - в Калипетрово, Брадвари и Силистра.

По повод него Дарина Григорова, професор в Софийски университет "Св. Климент Охридски" в интервю казва: "Църковнославянският език и книжнина е българският дар за християнското просвещение на славяните".

Общо 16 са досега излъчените обръщения (на принципа на пристигането по последователност), получили одобрение на хиляди читатели от целия свят, дори от страни като Южна Корея и Малта (и достатъчно много в САЩ, Нидерландия, Белгия, Обединеното кралство, Норвегия, Румъния и др. страни в Европа).

Сред тях са директори на детски градини, на общообразователни и професионални гимназии, на културни институти като Регионална библиотека и Художествена галерия. Между поздравилите е и Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

Очаква се поздравът на Филиал Силистра на РУ.

Междувременно върви и процесът на набиране по виртуален начин на нови ученици в училищата в общината и в региона. Някои от тях го правят с видеоклипове в канала на Ю туб, други чрез своеобразни рекламни плакати, трети с колажи от снимки, четвърти - по друг атрактивен начин.

Община Силистра им съдейства съответните форми да получат възможност за изява и в управляваните от администрацията платформи.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right