Тържествено събрание по повод 24 май и награждаване на отличници във Филиал Силистра

Тържествено събрание по повод 24 май и награждаване на отличници във Филиал Силистра

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 194
Тържествено събрание по повод 24 май и награждаване на отличници във Филиал Силистра

На 20 май 2020 г. във Филиал Силистра на Русенския университет "Ангел Кънчев" се проведе онлайн тържествено събрание по повод 24 май - Ден на славянската писменост и българската култура.

Гости на тържеството бяха г-н Ивелин Статев - областен управител на област Силистра и г-жа Мария Недялкова заместник-кмет "Хуманитарни дейности" на община Силистра.

В тържеството участва чл.-кореспондент проф. д.т.н. Христо Белоев - ректор на Русенския университет "Ангел Кънчев", който открои мястото на Филиала в Русенския университет, поздрави преподавателите и студентите с настъпващия светъл празник и им пожела много творчески успехи.

Директорът на Филиал Силистра - доц. д-р Валентин Стоянов, се обърна с думи на благодарност към академичното ръководство на Русенския университет "Ангел Кънчев", на ръководствата на Областна администрация - Силистра и на Община Силистра за помощта, която оказват Филиалът да се развива успешно, "за да се отстояват с гордост и самочувствие славата на град Силистра като град на педагогическото образование."

С думи на признателност той се обърна и към преподавателите и студентите:

"Уважаеми преподаватели, пожелавам ви все така с любов и внимание да продължите да извършвате великата си мисия - да образовате нашите деца, бъдещето на България. Нека творческият ви устрем бъде възнаграден чрез успехите на вашите възпитаници! Скъпи студенти, обичайте, ценете и пазете своя език и култура! Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света. Желая ви здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването!"

image

От 2005 г . за Филиал Силистра са учредени две награди - за студент- отличник на випуска и на студентка майка с най-висок от следването. Г-н Ивелин Статев връчи поздравителен адрес и награда на Вяра Жекова (специалност "Педагогика на обучението по български език и английски език") - студент с най-висок успех от следването - Отличен 5.91, а г-жа Мария Недялкова - от името на Община Силистра - поздравителен адрес и награда на Мая Георгиева (специалност "Педагогика на обучението по български език и английски език") - студентка майка с най-висок успех от следването.

За Филиал Силистра на Русенския университет - бележитите годишнини през 2020 г. са две - 75 г. от създаването на Русенския университет "Ангел Кънчев" и 130 години педагогическо образование в Силистра - респектираща и достолепна годишнина, която показва, че и малките градове имат голяма история.

На събранието беше представена първа част от филма "130 години педагогическо образование в Силистра", по създаването на който работиха преподаватели от Филиала.

С филма академичният състав на Филиал Силистра изразява своето уважение и признателност към труда и постиженията на онези, които с възрожденски идеализъм и всеотдайност работиха за утвърждаване на учителската професия като мерило за култура, градивност и морал и създаваха културния облик на Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right