В МБАЛ Силистра остана един пациент, лекуван зарази коронаровирус, 715 са под домашна карантина

В МБАЛ Силистра остана един пациент, лекуван зарази коронаровирус, 715 са под домашна карантина

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 496
В МБАЛ Силистра остана един пациент, лекуван зарази коронаровирус, 715 са под домашна карантина

Според справката на РЗИ Силистра към 18.05.2020 г. 715 са лицата в Силистренска област, изпълняващи 14-дневна домашна карантина. Инспекторите от дирекция НЗБ осъществяват наблюдение на карантинираните лица без личен лекар.

На 18.05.2020 г. е изписан още един болен от МБАЛ Силистра, лекуван след положителна проба на с COVID-19, но вече е с отрицателен резултат от PCR-тест и е в клинично здраве. Пациентът е поставен с предписание на директора на РЗИ Силистра в домашна изолация за 28 дни, считано от 18.05.2020г.

На този етап в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Силистра остава на лечение един пациент, приет след доказана положителна проба са коронаровирус. Без пропуски е изводът след извършена проверка на противоепидемичния режим и спазване заповедите на министъра в отделения на МБАЛ Силистра.

На 15.05.2020г. са извършени проверки на търговските обекти в сградата на бившия ЦУМ във връзка възобновяване на дейността им и спазването на противоепидемичните мерки. Издадено е предписание за организация на пропускателния режим и мерки при обслужване на клиентите.

Извършена е проверка на пицария в гр. Силистра, но не са констатирани пропуски, тъй като обслужването на клиентите се извършва само в откритата част на заведението, спазва се дезинфекционният режим и се използват лични предпазни средства.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right