Две онлайн изяви за няколко дни във Филиал Силистра на Русенския университет

Две онлайн изяви за няколко дни във Филиал Силистра на Русенския университет

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 152
Две онлайн изяви за няколко дни във Филиал Силистра на Русенския университет

На 15.05.2020 г. в навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, и в контекста на Майските празници във Филиал Силистра на Русенския университет "Ангел Кънчев" бе проведена онлайн студентска научна сесия, посветена на две годишнини - 75 г. от създаването на Русенския университет и 130 години Педагогическо образование в Силистра.

Това научаваме от профила на университета във Фейсбук (Русенски университет "Ангел Кънчев" Филиал Силистра).

На конференцията бяха представени 31 доклада в 5 секции: ЕТНОЛОГИЯ И МЕДИАВИСТИКА, АНТИЧНА И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКА ЛИТЕРАТУРА, ИСТОРИЯ И ЛИТЕРАТУРА, СЪВРЕМЕННО ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ, ИНФОРМАТИКА.

Свои изследвания представиха студенти от Софийски университет "Св. Климент Охридски", от факултет "Природни науки и образование" на Русенския университет "Ангел Кънчев" както и от филиалите на университета в Силистра и във Видин.

Конференцията беше открита от доц. д-р Валентин Стоянов - директор на Филиал Силистра:

"Благодаря на студентите и колегите преподаватели - техни ръководители, за положения труд и участие в студентската научна сесия. С вашия труд при изследване и написване на докладите си вие утвърждавате Филиала като богатство на нашия град Силистра.

Радвам се, че с такава научна проява учебното заведение показва, че не само се е утвърдило през годините, а гледа и към бъдещото си развитие."

Конференцията даде възможност на младите хора да споделят резултатите от своите изследователски търсения l областта на хуманитаристиката, информатиката и чуждоезиковото обучение, както и да обменят мнения и информация в дискусия, която беше възможност и за конструктивен диалог. Разбира се, и за създаване на нови приятелства.

Според доц. д-р Румяна Лебедова, ръководител на една от секциите с 11 доклада в нея:

"За първи път имаше толкова много участници, включително от други висши училища. Тържеството за празника и за края на учебната година е на 19 май, също онлайн в интернет".

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right