Ясни са датите за националните кръгове на олимпиадите - област Силистра с 35 участници

Ясни са датите за националните кръгове на олимпиадите - област Силистра с 35 участници

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 236
Ясни са датите за националните кръгове на олимпиадите - област Силистра с 35 участници

снимката е илюстративна

Излезе важна заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Националният кръг на олимпиадите по "Математика", "Химия и опазване на околната среда", "География и икономика", "Астрономия""Философия", "Информационни технологии", "Английски език", "Руски език", "Испански език" и "Италиански език" е на 27 юни 2020 г. от 8,00 часа.

В същия ден от 14,00 часа ще са олимпиадите по немски и по френски език.

На 28 юни от 8,00 часа ще бъдат олимпиадите по "Български език и литература", Математическа лингвистика", "Физика", "Информатика", "Знам и мога", "Гражданско образование" и "Техническо чертане".

А от 14,00 часа - по "История и цивилизации" и "Биология и здравно образование". Това предвижда заповед на министъра на образованието и науката за възстановяване на националните олимпиади и състезания, които бяха отложени поради въведените мерки в страната, свързани с епидемичното разпространение на COVID-19.

На 28 юни ще се състои и Националното състезание "Математика за всеки" - за ученици от 4. клас, което ще замени всички други състезания и дава възможност всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия.

Тогава е и състезанието по природни науки "Акад. Любомир Чакалов" (химия, физика, биология и география) за ученици от 7. клас, което ще се проведе в София при спазване на противоепидемичните мерки.

Всички други олимпиади и състезанието по математика се провеждат на територията на съответния регион, от който са излъчени участници. Ако ученик е класиран на национален кръг на повече от една олимпиада или състезание, може да се яви по свой избор и на други.

При провеждането трябва да е осигурено минимално разстояние от 1,5 метра между присъстващите. В зависимост от големината на залите участниците трябва да са разпределени между 10 и 15.

Изискването е за засилени противоепидемични мерки в работните и санитарните помещения, както и в коридорите, в т.ч., дезинфекция и проветряване и недопускане на хора с прояви на остри заразни заболявания. Преди началото на състезателната част директорите са длъжни да инструктират учениците за спазване на изискванията за лична хигиена.

Засега състезанията по професии се отлагат. 1 и 3 юни, когато са изпитите за зрелостниците, ще са учебни дни за всички останали ученици, предвижда промяна в графика на учебното време.

На 15 и 17 юни, когато ще е Националното външно оценяване за седмокласниците, другите ученици също трябва да се обучават в електронна среда. Дните, които първоначално бяха определени за неучебни заради ДЗИ и НВО - 20 и 22 май и 9 и 11 юни 2020 г., също ще бъдат учебни.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right