621 лица са под домашна карантина в област Силистра

621 лица са под домашна карантина в област Силистра

Регион: Силистра Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 430
621 лица са под домашна карантина в област Силистра

Справка от РЗИ Силистра към 14.05.2020 г.: в Силистренска област 621 лица изпълняват 14-дневна домашна карантина. Инспекторите от дирекция НЗБ осъществяват наблюдение над карантинираните без личен лекар и контактни на болни с COVID-19, както и карантинирани лица с преценен по-висок риск от заразяване.

Хоспитализираните с COVID-19 в МБАЛ Силистра са трима (в ОАИЛ - 1; в "Инфекциозно отделение" - 2). С отрицателни резултати от PCR тест са изследваните 36 проби от персонал на социални институции и на карантинирани лица.

Актуален акцент в работата на РЗИ е запознаването и прилагането на мерките по новите заповеди на министъра на здравеопазването, както и контролно-методичната работа по прилагане и изпълнение на разписаните мерки, във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка.

По този повод е извършена проверка и е оказана методична помощ по прилагане на мерките за работа на търговските щандове в сградата на т.нар. ЦУМ.

Обект на проверки са МБАЛ и амбулаториите на общопрактикуващите лекари, свързани с организацията на работа в отделенията на лечебните заведения за болнична помощ, и спазване на правилата за посещение след предварително определен час за външни посетители и физическа дистанция, както и организацията на профилактичната дейност и имунопрофилактиката в амбулаториите на личните лекари.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ



Коментари
left
right