АКТУАЛНО: 608 души са под домашна карантина в областта

АКТУАЛНО: 608 души са под домашна карантина в областта

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 615
АКТУАЛНО: 608 души са под домашна карантина в областта

Данните от РЗИ Силистра очертават следната картина в областта във връзка с коронаровируса: към 13.05.2020 г. 608 са лицата, изпълняващи 14-дневна домашна карантина. Инспекторите от дирекция НЗБ осъществяват наблюдение над карантинираните без личен лекар и контактни на болни с инфекцията, както и карантинирани лица с преценен по-висок риск от заразяване.

Хоспитализираните с COVID-19 в МБАЛ Силистра са трима, като от тях един е настанен в ОАИЛ, а двама са в "Инфекциозно отделение".

Не са установени нарушения, изискващи принудителни мерки, показват направените проверки в 3 хранителни магазини и на централна автогара във връзка с възобновяване на дейността в тях.

Транспортирани във вирусологичната лаборатория на УМБАЛ "Св. Марина" Варна са 33 проби за PCR тест, взети от персонал на социални заведения в област Силистра и на контактни на болни с COVID-19, свързани с полети със самолет от чужбина.

На институциите за предоставяне на социални услуги от област Силистра са изпратени препоръки за превенция на COVID-19, изготвени на основание на документи на СЗО.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right