МБАЛ Силистра изписа пациент с отрицателни тестове за кораноровирус

МБАЛ Силистра изписа пациент с отрицателни тестове за кораноровирус

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 1896
МБАЛ Силистра изписа пациент с отрицателни тестове за кораноровирус

Според последната справка на РЗИ Силистра във връзка с включените в 14-дневната противоепедимична карантина в област Силистра в момента са 594 лица, като инспекторите от дирекция НЗБ осъществяват наблюдение над карантинираните без личен лекар и контактни на болни с COVID-19.

Към 12.05.2020 г. хоспитализираните с COVID-19 в МБАЛ Силистра са трима, от тях настанен в ОАИЛ e един и в "Инфекциозно отделение" - двама. Един от заболелите, хоспитализиран в "Инфекциозно отделение" е изписан на 12.05.2020 г. с два отрицателни резултата от PCR теста. Връчено е предписание за 28-дневна домашна изолация, считано от деня на изписването, при строго спазване на противоепидемични мерки.

Жената е от село Сребърна и беше приета за лечение на 30 март.

"След повече от 40 дни лечение пациентката ни е в добро състояние, ще остане в изолация в дома си още 28 дни, а след това ще й бъде направен още един PCR тест" - каза за Радио Шумен д-р Даниела Костадинова, директор на Многопрофилната болница в Силистра.

В последната засега проверка от страна на инспектори от РЗИ Силистра на заведения за обществено хранене, във връзка с измененията и допълненията в противоепидемичните мерки, разписани в заповед на МЗ, не са установени нарушения, изискващи спиране дейността на заведенията.

Продължава пробонабирането в социалните заведения в област Силистра за PCR-изследвания на персонала. На 12.05.2020 г. са взети 30 проби, които ще бъдат изпратени във вирусологичната лаборатория на УМБАЛ "Св. Марина" гр. Варна.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right