Трето място за Русенския университет в независимата рейтингова система UniRank

Трето място за Русенския университет в независимата рейтингова система UniRank

Регион: Силистра Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 123
Трето място за Русенския университет в независимата рейтингова система UniRank

От пост в профила си във Фейсбук чл. кор. проф. дтн инж. Христо Белоев - ректор на Русенски унивеситет "Ангел Кънчев", заяви, че най-голямото висше учебно заведение в Северна България, което е с филиали в Силистра, Разград и Видин, а от септември 2020 г. - и в Тараклия, Молдова, по данни на уеб-базираната система UniRank е под номер 3 сред българските университети.

В рейтинга са включени само акредитирани ВУЗ с обучение в степените бакалавър, магистър и доктор. Ранжирането е направено на базата на независими източници в Интернет пространството и не включва данни, подадени от самите университети.

На първите две места са Софийски университет "Св. Кл. Охридски" и Технически университет София. В цялата листа от 48 участващи университети РУ е на четвърто място след НБУ.

Наскоро бившият министър на образованието и науката Сергей Игнатов, в момента ректор на Европейския университет по хуманитарни науки във Вилнюс, Литва, каза пред ТВ "Европа", че Русенският университет, чиято 75-а годишнина е на 11-13 ноември т.г., е единственото висше училище от Източна Европа, избрано да се включи с добри практики в западно изследване за третото поколение университети (става дума за трансфера на иновации към бизнеса и обществото, за предприемачеството и за глобалното измерение).

Русенският университет много отдавна работи активно в тези направления и неслучайно в момента участва като единствен университет от Източна Европа в проекта с пан-европейска насоченост Beyond Scale за засилване на организационния капацитет за управление в предприемаческа среда чрез инструмента HEInnovate.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right