Подкрепа за двойки с репродуктивни проблеми в Тутракан

Подкрепа за двойки с репродуктивни проблеми в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 241
Подкрепа за двойки с репродуктивни проблеми в Тутракан

Три са семейните двойки от Тутракан, подали заявления, придружени с изискуемите документи, за финансово подпомагане при лечението на репродуктивни проблеми. Комисията, която работи по Правилника, свързан с това, ги разгледа на проведено заседание.

Тя се оглавява от зам.-кмета по хуманитарните дейности Дарина Иванова, а в нея влизат още управителят на общинската болница д-р Богомил Бойчев, общинските съветници д-р Ирена Бонева и Дафина Касабова, и Мария Дичева - координатор за Тутракан на Фондация "Искам бебе" .

Протокол с предложение да бъдат подпомогнати тези двойки ще бъде представен на кмета на общината д-р Димитър Стефанов, а той от своя страна ще внесе докладна записка до Общински съвет Тутракан за крайното решение.

Финансова помощ се полага само на двойки, които имат медицински доказани репродуктивни проблеми, живеят заедно и постоянно на територията на община Тутракан и не дължат местни данъци и такси.

Тутракан е една от общините, които работят много добре с фондация "Искам бебе" още от 30 октомври 2014 г., когато беше приет Правилник за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с лечение на репродуктивни проблеми на семейства и двойки от общината. Тогава на заседаниеното на Общинския съвет присъства Вера Вулджева, член на Управителния съвет на фондацията.

Каузата "Искам бебе" прозвуча силно и отчетливо и по време на Джулай Морнинг в Тутракан през 2017 година. Тогава Фондацията избра да отпразнува 10-годишнината си в крайдунавския град. Рок звезди и музиканти от страната и чужбина пяха в подкрепа на каузата за повече деца в България.

Историята сочи, че вече 6-а година община Тутракан отделя по 10 хил. лв. В зависимост от изследванията и налагащото се лечение, средствата, които се отпускат на двойките, са в различен размер.

Досега от тези средства са се възползвали 5 семейни двойки. Радостен факт е, че координаторът на фондация "Искам бебе" за Тутракан е сред тях и тя вече има близнаци.

През годините някои от двойките са подпомагани повече от един път.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right