Областна администрация - Силистра подкрепи кампанията "Да изчистим България за един ден"

Областна администрация - Силистра подкрепи кампанията "Да изчистим България за един ден"

Регион: Силистра Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1941
Областна администрация - Силистра подкрепи кампанията "Да изчистим България за един ден"

Областна администрация-Силистра се присъедини днес (21.09.2011 г.), към кампанията на bTV - "Да изчистим България за един ден". Менижърът на проекта Мария Лазарова връчи на областния управител д-р Владимир Янков флага на инициативата, като символичен знак - гаранция за подкрепа.

Пред служители на администрацията, журналисти и ученици от клуб "Екология" към Центъра за ученическо, техническо и научно творчество в Силистра, Мария Лазарова представи проекта "Да изчистим" и припомни, че кулминацията му ще бъде на 21 април 2012 г. Тя обаче подчерта: "Основната цел не е да се превърнем в чистачи, а с личните си усилия да допринесем за промяна в съзнанието - само тогава и единствено тогава ще има траен и устойчив резултат."

Областният управител д-р Владимир Янков приветства кампанията, но изрази увереност, че тя ще има траен успех, когато променим отношението си към безразборното замърсяване. "Убеден съм, че инициативата ще бъде с възходящо развитие. Върхът ще настъпи, когато осъзнаем че не трябва да замърсяваме", подчерта д-р Янков.

image

Освен с личното си участие, Областна администрация-Силистра ще съдейства за координацията между общините, бизнеса, неправителствените организации, неформалните групи, училищата и др., за да е ефективна помощта им и да се избегне струпването на боклуци от едно място - на друго. Телефонът и електронната поща на Пресцентъра на администрацията са открити за предложения, за сигнали и за доброволци. Данните от сигналите на гражданите ще са основополагащи за създаването на карта от Географска информационна система, така че да може да се прогнозира и планира колко хора и каква техника са необходими за всеки обект.

От днес флагът на кампанията е поставен на сградата на Областната администрация-Силистра, за да насърчи всеки, който иска да живее в по-чиста област и страна, да допринесе лично за това.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right