ЗЛАТКО КУРТЕВ: В цял свят сметоизвозващите дружества са на печалба. Не и в Силистра обаче!

ЗЛАТКО КУРТЕВ: В цял свят сметоизвозващите дружества са на печалба. Не и в Силистра обаче!

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 4776
ЗЛАТКО КУРТЕВ: В цял свят сметоизвозващите дружества са на печалба. Не и в Силистра обаче!

адвокат Златко Куртев

Продължение на темата във връзка с разразилия се скандал на вчерашното заседание на Oбщински съвет Силистра, което се проведе "на тъмно" по предложение на председателя на съвета д-р Мария Стойчева (ГЕРБ). Тя е вносител на скандална докладна записка, проектът нарешение в която бе подкрепен от 22-ма общински съветници, без предложението да е обсъдено и разгледано в постоянните комисии като помощни органи в местния законодателен орган. Така те дадоха "зелена светлина" на общинското дружество "Синева" ЕООД, а именно: да изтегли заем от 400 000 лева. На заседанието не бяха допуснати медии под предтекст...действащото извънредно положение, което допълнително поставя въпроса "Защо сега?".

Целия материал, който е прочетен в сайта ни близо 7 000 пъти за 24 часа и докладната записка можете да прочетете, като кликнете тук.

Общинският съветник Златко Куртев, който пръв сподели за внасянето на докладната записка, както се казва в "12 без 5" часа, публикува нов пост във Фейсбук в отговор на коментар на г-жа Стойчева, която пък под друг пост се обръща към гражданите на Силистра и споделя своята гледна точка. Ще го публикуваме по-долу. Сега ви представяме поста на г-н Куртев без редакторска намеса:

----------------------------

Тази сутрин с удивление прочетох призива на моята стена на г-жа Мария Стойчева към гражданите на Силистра, да й повярват, че внесената в "12 без 5" докладна http://obs-silistra.com/files/2020/04/dp_1.pdf за кредит от 400 000 лв. е продиктувана единствено от желанието й да се помогне на "Синева".

Да, г-жо Стойчева, когато

❗️ внесете такова сериозно предложение в "12 без 5" на 31.12 /както сполучливо се изрази г-н Гайдаров/

❗️ това се прави един ден след комисиите, които ТРЯБВАШЕ да обсъдят това предложение

❗️ се предлага кредит на губещо дружество, за което има обосновани съмнения, че не може да го върне

❗️ се предлага за обезпечение 17 декара общински имот и сгради в регулация

❗️ няма разписана процедура за избор на банка, лихви и изобщо условия на кредита

❗️ има възможност да не се ипотекира общински имот, а да се ползва лизинг

❗️ не допускате дори и една медия да отрази това обсъждане в Общински съвет

възникват съмнения. И те са продиктувани не само от този конкретен случай. В цял свят сметоизвозващите дружества са на печалба. Не и в Силистра обаче.

Възникват съмнения и когато системно се нарушава Правилникът, като се внасят докладни в "12 без 5", от "Демократична България - Силистра" се противопоставяме, а юристите на ГЕРБ г-н Konstantin Stoilov и г-жа Мирослава Червенкова старателно разглеждат бюрата си, но след това гласуват "за".

Когато се разчита на мнозинството, за да се наложат решения със сила, а не на дискусия и спазване на Закона, възникват не просто съмнения…

Пожелавам Ви успех в призивите гражданите на Силистра да ви повярват.

Ние от Демократична България - Силистра ще отстояваме върховенството на Закона, не се съмнявайте в това.

За да бъдем обективни Ви представяме и обръщението на г-жа Стойчева. Публикуваме го без редакторска намеса:

----------------------------

Уважаеми съграждани, които четете този пост на г-н Куртев искам да Ви уверя, че входирането на предложението за даване съгласие ТД "Синева"ЕООД да изтегли кредит е продиктувано само, и единствено от желанието, на територията на община Силистра да няма проблеми със сметосъбирането и извозването на отпадъци от страна на дружеството. Не мога да се съглася, че г-н Куртев ни обвинява, че искаме да работим "на тъмно" и това водело до подозрения и СЪМНЕНИЯ. Предложението да се създаде комисия във връзка с този неотложен проблем, от всички политически групи доказва, че сме прозрачни и единствената ни цел е да живеем в чиста община Силистра. Всички политически групи излъчиха представител в комисията. Единствено БСП не пожела да си излъчи такъв. Естествено това е тяхно право. Дори и да беше гледана в комисии тяхното становище съм сигурна, че щеше да е същото.

В края на дебатите г-н Куртев, взехте правилното решение - да гласувате докладната и да предложите ваш представител, който да е част от комисията.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right