ОКОНЧАТЕЛНО: Учебната година ще приключи дистанционно

ОКОНЧАТЕЛНО: Учебната година ще приключи дистанционно

Регион: България Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 1093
ОКОНЧАТЕЛНО: Учебната година ще приключи дистанционно

Учебната година ще приключи дистанционно, съобщиха от Министерството на образованието и науката, цитирани от БТВ.

В училищата ще се проведат само изпитите и то при засилени мерки за безопасност, подчертават от ведомството. В следващите дни ще бъдат съобщени и датите за провеждане на изпитите.

До решението се стигна след среща между министъра на образованието с членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

В съобщението, изпратено до медиите, става ясно, че изпитният материал ще бъде подбран след анализ на усвоените в последните месеци знания и преподадените теми. След като този анализ бъде направен, ще се оповести и учебното съдържание, което няма да бъде включено в изпитите.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right