Министър-председателят Бойко Борисов ще открие рехабилитирани пътни участъци в областите Силистра и Разград

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие рехабилитирани пътни участъци в областите Силистра и Разград

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1038
Министър-председателят Бойко Борисов ще открие рехабилитирани пътни участъци в областите Силистра и Разград

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова официално ще открият рехабилитираните пътища Ситово - Дулово и Главиница - Зафирово, област Силистра, два участъка от пътя Търговище-Тутракан и отсечка от пътя Разград-Исперих. Събитията ще се проведат в неделя, 25 септември 2011г.

Стойността на ремонтните дейности на пътя Ситово - Дулово ( ЛОТ 4) е 10 282 640 лв. Общата дължина на рехабилитирания участък е 29,07 км., а изпълнител на обекта е ,,Инжстройинженеринг" ЕООД Варна. При изпълнение на проекта е изградена допълнителна лента на кръстовище, възстановени са хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация за осигуряване безопасността на движението, подменена е съществуваща стоманена предпазна ограда с нова, усилена и реконструирана е пътната настилка.

За рехабилитацията на ЛОТ 3, път Главиница - Зафирово (13,9 км.), са осигурени средства в размер на 5 556 601 лв. Изпълнител на ремонтните дейности е ,,Пътища и мостове" ЕООД. Обновената отсечка е подход за обслужване на вътрешнорегионалния и международен товарен трафик към пристанище Малък Преславец и ГКПП Силистра. Пътната отсечка благоприятства туристическия поток към природен резерват "Малък Преславец", средновековна крепост в местността "Ташлъ махле" в с. Окорш и към множеството римски реликви. По проекта е изградена нова настилка и банкети, ремонтирани са съществуващите бетонови улеи и са положени нови бордюри. Също така са почистени и ремонтирани водостоците.

В неделя ще бъдат открити и три рехбилитирани отсечки, с обща дължина 18,035 км., от пътища Разград-Исперих и Търговище-Тутракан (ЛОТ 5). Общата стойност на проекта е 10 190 762 лв., а изпълнител е Сдружение ,,Тутракан-ТСВТ". В участъците не е извършван основен ремонт през последните 5 години. Рехабилитацията на трите отсечки ще осигури достъпа на туристите от страната и чужбина до археологическите, културните и природни обекти на територията на област Разград.

Всички обекти са реализирани по Първи етап на оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013, като Европейският фонд за регионално развитие осигурява 85 % от средствата, а останалите 15 % са национално финансиране. Общата дължина на ремонтираните пътни участъци е 61 км., а средствата инвестирани в рехабилитационните дейности възлизат на 26 030 003 лв.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
FOODMARK Delivery Sticky
left
right