Илиян от Силистра наруши карантината си два пъти, очакват го 5 години затвор

Илиян от Силистра наруши карантината си два пъти, очакват го 5 години затвор

Регион: Силистра Категория: Здраве, Крими Публикувано: Прегледи: 7468
Илиян от Силистра наруши карантината си два пъти, очакват го 5 години затвор

Илиян Ст. е предаден на съд от Районната прокуратура в Силистра за нарушаване на мерките, издадени против разпространението на COVID-19.

Той ще носи наказателна отговорност за престъпление по член 355, ал. 2 от НК, извършено като продължавано деяние. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Здравните власти разпоредили домашна карантина за 34-годишния мъж след завръщането му от чужбина.

Първото нарушение на наложената му задължителна карантина Илиян извършил на 30 март.

На 2 април отново напуснал дома си и отишъл в къща, обитавана от дъщеря му и от неин приятел. Там се намирали и други хора.

В обвинителния акт прокуратурата сочи, че Илиян Ст. е осъждан. Той е затруднил разследването, не е признал вината си и не е проявил лична отговорност към ситуацията с разпространението на острозаразната болест.

Ако бъде признат от Силистренския районен съд за виновен, той може да получи наказание до 5 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари