Неформални младежки групи реализират проекти с общински пари и с доброволен труд

Неформални младежки групи реализират проекти с общински пари и с доброволен труд

Регион: Силистра Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 392
Неформални младежки групи реализират проекти с общински пари и с доброволен труд

Седем неформални младежки групи са одобрени и получават финансиране на проектите си, подадени за участие в първата конкурсна сесия "Младите за Силистра" - инициатива на направление "Хуманитарни дейности" в община Силистра.

На пресконференция днес лидери от младежките групи представиха проектните предложения. От днес до 19 ноември трябва да бъдат изпълнени дейности в три направления: младежко творчество; здравословен начин на живот; гражданска активност. Очаква се първият проект да приключи още на 26 септември с напълно ремонтирано и обновено спортно игрище и с демонстративна футболна среща.

По време на представянето младежите споделиха изключителен ентусиазъм и хъс за работа. Те се обединиха около идеята да споделят резултатите от своите проекти помежду си и чрез заключителна пресконференция с обществеността. Освен това са убедени, че в някои от дейностите трябва да бъдат въвлечени повече потенциални ползватели на бъдещите облаги, като гаранция за опазването им.

image

Първият конкурс за финансиране на проектни предложения от неформални младежки групи е иновативна практика за страната, отбелязва експертът "Младежки дейности" в общинската администрация Стелияна Павлова. Традиционно е партнирането с НПО и Сдружения с нестопанска цел (СНЦ), но не и с неформални групи. Цялата документация за кандидатстване, оценка, насоки за изпълнение и контрол е авторска.

Конкурсът "Младите за Силистра" се появи в отговор на активизиране на групи от млади хора в града. Те смятат, че това е естествения начин да се почувстват европейски граждани и да осъзнаят своя принос за европейското развитие на своя град Силистра.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари