Д-р Мария Димитрова: За ГЕРБ благотворителността въобще не е чужда!

Д-р Мария Димитрова: За ГЕРБ благотворителността въобще не е чужда!

Регион: Силистра Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 1355
Д-р Мария Димитрова: За ГЕРБ благотворителността въобще не е чужда!

Поради извънредното положение в страната организацията на ЖГЕРБ в Силистра няма да може да проведе своят пролетен Великденски бал, чиято цел е набиране на средства за подпомагане на нуждаещи се. Младежката организация на ГЕРБ реализира инициативата за подпомагане на млади семейства в нужда. Това каза за радио "Мелодия" д-р Мария Димитрова, общински ръководител на ПП ГЕРБ и председател на Общински съвет Силистра, и допълни:

"10 години сме в благотворителни инициативи. Освен, че младежите се включват в тази инициативи, десет години реализираме и пролетния бал. Общинските съветници дарихме по една заплата, с която подпомогнахме МБАЛ Силистра. Дарихме си мартенските заплати за инициативата на младежи ГЕРБ, привлякохме към нас хора от администрации, дребен частен бизнес. За ГЕРБ благотворителността въобще не е чужда! Всички знаят, че нашият областен координатор Тодор Тодоров непрекъснато се включва в тази благотворителност. Много се дразня, когато някой казва: да, дошъл е този ден, те се възползват от популизма.

За мен, когато отделяш от собствените си средства и искаш да дадеш на човек, който е до теб и искаш да помогнеш - това не е популизъм. За мен е популизъм, когато искаш да дадеш чужди пари, за да можеш да си направиш пиар. Ще продължаваме с тези инициативи и ще бъдем до хората. В момента имаме много продукти от първа необходимост, така че ние тях ще ги дадем в центъра за бездомни хора. Другите продукти, които останат, ще ги дадем на центровете за настаняване от семеен тип. Който има нужда, нека се обажда в офиса на ГЕРБ, който е в центъра и се намира до Общински съвет".

Стана ясно, че 100 семейства от град Силистра са получили тези пакети. Предстоят да бъдат раздадени още 240 пакета в селата в община Силистра.

"Великден е един от най-хубавите празници! В момента е много важно да спазваме правилата! Работим на първа линия с пациентите. Ние, лекарите, носим маските и шлемовете всеки ден. Хората нека бъдат търпеливи и да не се събират на едно място. Всички казват: да, трябва да го преболедуваме, но трябва да го преболедуваме на етапи, за да можем да запазим болниците и да може всеки, който има нужда, да се лекува.

Моето послание е: "Празнувайте си в семейството си във вяра, но не излизайте. Пожелавам на всички да са здрави. Пожелавам да не се отказват от мечтите си и всеки да има една позитивна мечта, че ще излезем заедно от тази пандемия", каза в заключение д-р Мария Димитрова.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right