АКТУАЛНО: 1 445 души са под карантина в област Силистра

АКТУАЛНО: 1 445 души са под карантина в област Силистра

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 618
АКТУАЛНО: 1 445 души са под карантина в област Силистра

В област Силистра общо 1 445 лица, завърнали се от страни с регистрирани случаи на коронавирусна инфекция, са в режим на 14-дневна карантина към 9 април. Към същата дата на 715 души са връчени предписания от ГКПП Силистра, ОДМВР Силистра и чрез общините в областта, вкл. за граждани, преминали през други гранични пунктове. За 729 души в област Силистра карантината е приключила без оплаквания. Към 9.04.2020 г. няма нови потвърдени случаи на болестта, освен единствените два от края на м. март.

Продължава дежурството на инспектори от РЗИ и РЗОК на ГКПП Силистра. В ход е и 24-часовото дежурство на инспектор от РЗИ на телефон 0879 170 186, предназначен за сигнали и въпроси на граждани, както и на или до институции, разбира се, и по повод проблеми, решавани от тях. Извършват се проверки в търговски обекти, салони за козметика и фризьорство, бензиностанции, пощенски клонове, детски площадки, паркове, градинки за отдих и др. във връзка със спазване на противоепидемичните мерки.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right