ПЧЕЛАРИ! Вижте къде започна пръскането на пшеница, рапица и слънчоглед

ПЧЕЛАРИ! Вижте къде започна пръскането на пшеница, рапица и слънчоглед

Регион: Силистра Категория: Земеделие Публикувано: Прегледи: 254
ПЧЕЛАРИ! Вижте къде започна пръскането на пшеница, рапица и слънчоглед

В изпълнение на Наредба № 13 от 26 август 2016 г. относно мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, Ви уведомяваме че в периода от 07.04.2020 г. до 12.04.2020 г. от 6:00 до 22:00 часа в местностите "Ортаборун", "Чатал Кулак", "Осми пост" и "Арнаут чаир" ще се проведе третиране на рапица и пшеница с продукти за растителна защита Секатор, Фузилад форте и Течна тор. Третирането се извършва с цел защита срещу плевели и болести. Община Силистра напомня на пчеларите да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите.

В периода от 10.04.2020 г. до 12.04.2020 г. от 8:00 до 20:00 часа в землището на с Калипетрово в местностите "Чанлъка", "Деведжи", и "Железен гьол" и в землището на с. Майор Ценович в местностите "Пепеляшките" и "Силистренски път" ще се проведе третиране на слънчоглед с продукт за растителна защита Гардоприм плюс голд. Третирането се извършва с цел защита срещу плевели. Община Силистра напомня на пчеларите да предприемат мерки по опазване здравето на пчелите.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right