58 души са под карантина в община Кайнарджа

58 души са под карантина в община Кайнарджа

Регион: Кайнарджа Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 663
58 души са под карантина в община Кайнарджа

Кратък преглед на ежедневни справки, предоставени на Областен кризисен щаб от общини в регион Силистра, кактоп и от други адресати. В Община Кайнарджа към днешна дата няма докладвани проблеми, а от общо 87 завърнали се от чужбина от началото на извънредното положение 58 са лицата в различни населени места на общината, оставащи в задължителната в такива случаи карантина.

Както и в другите общини, кметовете и кметските наместници дават указания по възможност целите семейства на завърналите се да спазват доброволно карантината, като препоръчват при необходимост техни роднини или близки да им носят закупени хранителни продукти или лекарства. Според наблюденията, в повечето случаи хората съвестно спазват карантината.

Същата констатация в още по-категоричен вид - "няма установени нови случаи на нарушаване на карантината в периода 4-6 април", споделят и от ОДМВР Силистра.

При постъпване на нова информация, настоящата ще бъде допълнена и обновена на сайта на Областна администрация, за да стигне до медиите, до институциите и до над 300 физически и юридически лица от имейл-листата.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right