РАЗВРЪЗКАТА: Кметът на Дулово: Ще поискам „Бюджет 2020” да бъде върнат за преразглеждане?

РАЗВРЪЗКАТА: Кметът на Дулово: Ще поискам „Бюджет 2020” да бъде върнат за преразглеждане?

Регион: Дулово Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 4770
РАЗВРЪЗКАТА: Кметът на Дулово: Ще поискам „Бюджет 2020” да бъде върнат за преразглеждане?

© Георги Марков

Изображението е защитен обект съгласно ЗАПСП. Използването му без разрешение на автора е забранено!

Уважаеми читатели,

Продължаваме да Ви информираме за разразилия се скандал с приетия бюджет на Община Дулово. Само при нас ще прочетете и научите гледните точки на всички страни, такива каквито са! Без редакторска намеса!

Както вече Ви информирахме във вторник, пръв с обръщение към жителите на общината във Фейсбук, излезе народният представител от ПП ГЕРБ Алтимир Адамов, а няколко часа по-късно същото направи и Невхис Мустафа, която е председател на съвета от листата на ДПС.

В сряда късно вечерта в личния си Фейсбук коментар направи и директорът на СУ "Васил Левски" Стелиян Тотев, който е и съпруг на Доротея Тотева - заместник кмет "Хуманитарни дейности" в Община Дулово.

След като Ви представихме гледните точки на всички, които решиха сами да изкажат мнение използвайки новите технологии, екипът ни сметна, че само кметът на Община Дулово - д-р Юксел Ахмед не е представил позицията си пред жителите на общината. Свързахме се с ПР-а на Община Дулово, за да поискаме позицията на кмета, като предложихме вместо класическа политическа декларация, позицията му да бъде публикувана в личния му Фейсбук профил, където неведнъж се е обръщал към своите избиратели, а и днес така е модерно.

Позицията не закъсня, за това Ви я представяме без редакторска намеса:

--------

Факт е, че на вчерашното заседание (във вторник б.р.) на Общински съвет Бюджет 2020 бе приет с гласовете на съветниците от ДПС.

Приетия окончателен вариант не беше нито публично обсъждан, нито разгледан на постоянните комисии от предния ден.

Затова преди да получа окончателния протокол от проведеното заседание искам да изкажа съображения по това което се случи вчера.

Благодаря на всички съветници подкрепили предложенията за отделяне на средства за ремонт на канализацията на Първа детска градина в Дулово и на болницата, но друга част от направените и гласувани предложения бяха незаконосъобразни и нецелесъобразни.

Предлага се с целеви държавни средства да се финансират местни дейности, което е закононарушение.

Най-фрапиращото предложение беше за пренасочване на финансови средства предназначени за закупуване на дълготрайни материални активи в най-голямото дуловско училище СУ "Васил Левски" , пари заделени от собствения им бюджет, и насочването им за други цели.

По същия начин се процедира и със средствата на училището в село Чернолик.

Очаквам да видя окончателния вариант на протокол от заседанието, за да преценя дали ще се възползвам от чл. 45 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и дали да не върна бюджета за ново обсъждане.

Аз и моя екип се придържаме към принципите на прозрачното управление, затова сме достъпни за хората 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 31 дена през месеца и 365 дена в годината.

Резултатите на управление на община Дулово през последните осем години се видими, това бе оценено и от хората, които с гласа си го подкрепиха, особено на последните местни избори.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right