СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Председателят на ОбС Дулово Невхис Мустафа с контра обръщение към жителите на общината

СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Председателят на ОбС Дулово Невхис Мустафа с контра обръщение към жителите на общината

Регион: Дулово Категория: Политика Публикувано: Прегледи: 10467
СКАНДАЛЪТ ПРОДЪЛЖАВА: Председателят на ОбС Дулово Невхис Мустафа с контра обръщение към жителите на общината

Изображението е защитен обект съгласно ЗАПСП. Използването му без разрешение на автора е забранено!

Последните 24 часа нажежиха политическата обстановка в Дулово, като след приетия бюджет на вчерашната сесия на Общински съвет Дулово народният представител от ПП ГЕРБ Алтимир Адамов направи обръщение чрез личния си Фейсбук профил до жителите на общината.

Няколко часа по-късно инж. Невхис Мустава, която е председател на съвета също направи обръщение към жителите на Община Дулово. Публикуваме го без редакторска намеса.

-----------

Уважаеми съграждани,

обръщаме се към Вас с ясното съзнание, че Вие сте нашият работодател. Нека да дадем малко разяснения по полемиката, която е на дневен ред в нашия роден град Дулово. В началото на мандата на новия общински съвет казахме, че ще работим за община Дулово и сме последователни в действията си.

Всички бяхме свидетели на асфалтирането в деня на размисъл на Местни избори 2019 г. Но разликата е, че ние знаехме и източника на финансиране. След изборите започнахме със задаване на въпроси, но не само за асфалта. Всичко, което става и се прави в нашия град, искаме да е достояние на гражданите.

Поради тази причина имаме решение на общински съвет за онлайн излъчване на сесиите. Ние нямаме притеснения! Зададохме въпрос и относно пренасочване на възнагражденията на общинските съветници за сметка на такси детски градини. Отговорът на Кмета беше, че това е незаконосъобразно. Излиза, че е чист популизъм.

Уважаеми съграждани, имаме притеснение и по отношение на дофинансирането в дейност "Социални дейности". Подчертаваме, никой не спира дейността на патронажа. Имаме притеснения и по отношение на гражданските договори. Цитираме и точно предложението ни: такса детски градини отпада - средствата ще са за сметка на дофинансиране на социалните дейности от местни приходи, от икономията в перо РТВ, от намаляне на броя на гражданските договори. Така че кметският екип решава откъде и как. Умишлено се акцентира върху социалния оттенък на промените, а какво правим с възможността да имаме по-големи икономии, да увеличим събираемостта.

Има какво да се желае. Защо не се пише, че има проблем с канализацията на болницата и със сградно канализационно отклонение за ЦДГ 1, където спешно трябваше да се реагира? И ние откликнахме на момента. Единодушно гласувахме и докладна записка с решения, с която наематели на общински терени, засегнати от ограниченията във връзка с епидемията, да преустановят плащане на наеми. Пак нищо. Или сме свикнали в Дулово ДПС да е виновно за всичко.

Уважаеми съграждани, ние ще задаваме въпроси, не само с писма или в зала. Ситуацията в страната засяга всички нас, ние правим стъпка за по-голяма прозрачност. Запознаваме Ви и с въпросите, които ги представихме като политическа партия на Кмета на среща инициирана от него.

Приятно четене!

----

ДО д-р ЮКСЕЛ АХМЕД

КМЕТ НА ОБЩИНА ДУЛОВО

Уважаеми господин кмет,

Във връзка с инициираната среща от Вас относно приемане на БЮДЖЕТ 2020г. в частност - предвиждане на средства от капиталови разходи за 2020г. за изграждане и включване на ЦДГ-1 към градската канализация и включване на МБАЛ към градската канализация ние напълно подкрепяме Вашата инициатива.

Ние сме убедени, че трябва да се намери изход т.е. да се намерят нужните средства ( според вашите КСС-та).

Всичко това касае като цяло новия БЮДЖЕТ 2020г.

НО!

Във връзка с извънредното положение в Република България и в община Дулово задаваме следните въпроси:

1. Защо Председателят на общинския съвет не е в Общинския кризисен щаб?

2. Защо управителят на "СОЧ ЕООД"- Дулово не е в този щаб?

3. Какви мерки са предприети от страна на общинска администрация по населените места за овладяване на епидемията и има ли информация Общинския кризисен щаб колко човека в община Дулово са поставени под карантина?

4. Каква е готовността на МБАЛ- Дулово във връзка с обявената епидемия от COVID- 19? Снабден ли е медицинския персонал с предпазни средства?

5. Защо община Дулово не снабдява с предпазни средства своите жители, както това се прави в съседни общини.

6. Достатъчно ли е дезинфекцирането само на централната част на града? Има ли предписания към кметовете на населените места от Общинския кризисен щаб и какви са те?

7. Колко средства се предвиждат от кризисния щаб за предпазни средства и дезинфекция на този етап?

8. Каква осведомителна кампания се води с оглед на това, че сайтът на община Дулово не е активен от 15 дни, радиовъзел Дулово съществува проформа и има ли подразделение на БЧК в общината, което да осъществява връзка с Областния кризисен щаб?

9. Какви икономически мерки ще предприеме Община Дулово за съхраняване на бизнеса в района:

- отлагане на наемите за имотите общинска собственост,

- отлагане на плащанията за тротоарно право,

- местни данъци и такси и др.?

С оглед не приемането на БЮДЖЕТ 2020г. на последните две редовни сесии, групата на общинските съветници на ПП ДПС представиха на Вашето внимание редица въпроси отговорите, на които касае формирането , разходването и приемането на бюджета и на някои, от които все още нямаме отговори.

Въпросите ни са следните:

1. Колко граждански договора има сключени в общината за 2019г?

2. Разходването на ПМС от декември 2019г.- разпределение на рехабилитираните улици и тези, които остават / населено място и название на улиците/?

3. Защо в проекто- бюджета във Функция " Социално осигуряване и грижи" има дофинансиране от собствени приходи на общината?

4. Дали е коректно изготвено приходната част на БЮДЖЕТ 2020:

- наем мери/ колко декара са мерите, на какъв наем са отдадени и има ли сключени нови договори/?

- Наеми на общински земи - колко декара и на каква цена/?

- Има ли несъбрани наеми и в какъв размер са?

5. Канализацията на новопостроената детска градина в гр. Дулово към проекта ли е? Законна ли е?

6. Включването към ел. мрежата на новата детска градина в проекта ли е или не?

- На 25 март 2020г. е доставен елекропреносен кабел- откъде е и с какви средства е закупен?

7. До къде е стигнал проекта за канализацията на гр. Дулово?

- Има подписан договор от февруари 2012г., на какъв етап е и ще има ли някога подобряване на канализацията в гр. Дулово?

8. В пречиствателната станция на гр. Дулово има специализиран автомобил ИВЕКО- каналочистачна машина. Защо тази машина не се използва по предназначение?

9. Колко са задълженията - отчисленията през годините към МОСВ?

10. В с. Поройно през ноември 2019г. служители на общинска администрация установяват незаконно присъединяване към ел. мрежата на уличното осветление на цяла една улица. Какви мерки са предприети за прекъсването на това незаконно присвояване на ел. енергия и колко са разходите на уличното осветление за с. Поройно до този момент?

Председател на Общински съвет на ДПС- Дулово:……………

/ Тансер Бейти/

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари