АКТУАЛНО: Първи два случая на Коронавирус в Силистра

АКТУАЛНО: Първи два случая на Коронавирус в Силистра

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 15801
АКТУАЛНО: Първи два случая на Коронавирус в Силистра

Първи два случая на Коронавирус в Силистра, това съобщи преди минути генерал Мутафчийски на редовния си сутрешен брифинг.

Заразените са мъж и жена на 70 години, които са семейство. По непотвърдена информация на "Портал Силистра", семейството се е върнало от Англия.

"Портал Силистра" опита да се върже още вчера с РЗИ Силистра, за да потвърдят информацията, която вече се разпространяваше в публичното пространство, но от там отказаха коментар.

В момента по официални данни заразените у нас са 379 души (57% от заразените са мъже, 43% - жени). От тях 113 са в болница, а 13 са интубирани и са в интензивни отделения. Средната възраст на заразените е 46 години, а на смъртните случаи е 66 години. За 18 души има информация, че са изписани, защото са дали по две отрицателни проби

Междувременно стана ясно разпределението на лични предпазни средства по РЗИ в страната. В раздел "защита за очи - шлем" - за РЗИ Силистра (95 бр.). Отпуснати са и 50 квоти за закупуване от "Бул Био-НЦЗПБ" ЕООД (производител на над 600 лекарствени продукти и медицински изделия) на маски за специализиран персонал.

Относно задължителното от 31 март носене на маски на обществениместа, има гратисен период до 00.00 ч. в събота, в който хората мога да си закупят маска. От МВР ще уточнят точно къде трябва да се носи тя, но това са обществените места (навсякъде където няма контролиран достъп) - магазини, аптеки, болници, градски транспорт, банки, административни приемни, вкл. на КАТ.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари