От днес и достъпът до Крепостта само срещу билет за вход от 5000 лв.

От днес и достъпът до Крепостта само срещу билет за вход от 5000 лв.

Регион: Силистра Категория: Здраве Публикувано: Прегледи: 2883
От днес и достъпът до Крепостта само срещу билет за вход от 5000 лв.

© Диян Джамбазов

Днес от Община Силистра се свързаха с "Портал Силистра" и ни помолиха да съдействаме, като напомним на всички граждани да спазват заповедта на здравния министър, която забранява разходката по паркове и градинки.

Читател на "Портал Силистра", разказа, че неделния ден стълбите към Крепостта, както и парка около нея са били пълни с граждани, решили да се разходят в хубавото време. Това не останало незабелязано, а дори стигнало до ушите на кмета д-р Найденов. Наложило се да бъдат изпратени екипи на полицията, които да предупредят хората, че ги грози глоба от 5000 лв.

Така ни хрумна идея! Решихме да се свържем с Диян Джамбазов, който направи вчерашния колаж на входа на Дунавската градина и стана популярен в социалните мрежи. Идеята ни беше да направи същия, но този път със стълбите към Крепостта. Резултатът е видим от основната снимка.

Вече са съставени над 300 акта за глоба от 5000 лева за нарушаване на забраната за разходки в паркове и градинки в цялата страна. Премиерът Бойко Борисов призна, че проблемът е през събота и неделя и то, когато времето е топло.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари
left
right