Общински съвет Силистра поиска пренасочване на тировете към Дунав мост при ГКПП Русе-Гюргево

Общински съвет Силистра поиска пренасочване на тировете към Дунав мост при ГКПП Русе-Гюргево

Регион: Силистра Категория: Общински съвет,Политика Публикувано: Прегледи: 1079
Общински съвет Силистра поиска пренасочване на тировете към Дунав мост при ГКПП Русе-Гюргево

В Силистра общинските съветници единодушно приеха декларация, в която се настоява трафикът на тежкотоварни автомобили към ГКПП Силистра-Кълъраш да бъде пренасочен към Дунав мост и ГКПП Русе-Гюргево, научаваме от публикация във Фейсбук-страницата на община Силистра след проведеното на 26 март заседание на местния законодателен орган.

Причината: преминаващите през Силистра (по улиците "7-ми септември" и "Добрич") тежкотоварни автомобили от направленията Варна и Шумен не спазват предвидените превантивни и санитарни мерки. В същото време гражданите са ограничени предвид COVID-19 с КПП-та на входа и изхода на областните градове със заповед от МВР от 20 март т.г. Поискано е също да бъде спряно влизането на румънски граждани на територията на Силистра. Гранична полиция няма правомощията да не ги допуска на територията на страната и така те се явяват потенциални разпространители на заразата.

Декларацията е предназначена за Националния оперативен щаб и за Министерство на здравеопазването. В документа се казва "Считаме, че в заповедите на министъра на здравеопазването има непълноти, чиято липса не може да бъде преодоляна от контролиращите органи за тяхното спазване по места (МВР и РЗИ), в чиито правомощия не е тълкуване на вмененените им задължения". Отбелязва се, че тировете паркират където им е удобно. Много от тях пристигат от държави, които не са членове на ЕС, и поради тази причина е актуална заплахата от разпространение на COVID-19.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right