Домашен социален патронаж в помощ на нуждаещите се в община Главиница

Домашен социален патронаж в помощ на нуждаещите се в община Главиница

Регион: Главиница Категория: Общество Публикувано: Прегледи: 1092
Домашен социален патронаж в помощ на нуждаещите се в община Главиница

Във връзка с превенция разпространението на коронавируса на територията на община Главиница, от 23 март стартира реорганизация на общинската услуга "Домашен социален патронаж", която се предоставя във всички 23 населени места на територията на общината, информира кметът Неждет Джевдет. В момента тя става особено ценна, тъй като е най-бързият начин за достъп до възрастните жители - самотно живеещи, в затруднено положение, които са 200 на брой и до момента им е осигуряван безплатен топъл обяд, както и платена услуга за доставка на храна на 150 души.

Община Главиница, разширява обхвата на услугите, предоставяни от Домашен социален патронаж, като включва и обслужване на възрастните хора в нужда за снабдяване с лекарства и продукти от първа необходимост.

Лицата в затруднено положение, за които няма кой да се погрижи, могат да заявят помощ от страна на патронажа на телефон 08636 21 82 от 8:00 до 12:00 часа, всеки работен ден.

Освен от възрастни, болни и трудно подвижни хора, заявки се приемат и от граждани, които са в карантина и не могат да напускат домовете си.

В селата услугата се извършва и от кметовете и кметските наместници.

Закупуването на лекарствата и продуктите от първа необходимост ще е за сметка на лицата, заявили услугата, без да се включва цена за доставка.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right