ОБНОВЕНА! Учители от Дулово безвъзмездно шият маски за свои колеги от област Силистра

ОБНОВЕНА! Учители от Дулово безвъзмездно шият маски за свои колеги от област Силистра

Регион: Дулово Категория: Здраве,Общество Публикувано: Прегледи: 533
ОБНОВЕНА! Учители от Дулово безвъзмездно шият маски за свои колеги от област Силистра

В Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт в Дулово започва благотворително изработка на предпазни маски за учители и за персонал от училища в област Силистра. "Маските ще са 100% памук и с ластик, като ще бъдатушити безвъзмездно от учители в направление "Облекло" в единственото по рода си учебно заведение в община Дулово", съобщки дирексторът на гимназията Илхан Ахмед.

В понеделник организаторите на акцията смятат да са готови с 2 000 броя, за колкото на първо време има материал. Ако бъде намерен още, инициативата ще продължи. За първата партида материалите са закупени със средства на училището.

"Професионална гимназия по облекло, обслужване и транспорт" е наследник на две средни професионални (2003 г. със Заповед на Министъра на образованието и науката е извършено преобразуването).

Училището разполага с два учебни корпуса, с отделна сграда за работилници и с учебен полигон. Основният учебен корпус е на два етажа със сутерен. Сградата е санирана, с подобрена физическа среда и е с информационно осигуряване.

ОБНОВЕНА 15:00 ЧАСА ----------------------------------

"Подадената ръка в труден момент е най-ценното, което може да направи всеки в страната ни, когато тя е в кризисна ситуация"-сподели директорът на Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт(ПГООТ) в Дулово-Илхан Ахмед. При спазване на всички предписани мерки за безопасност, учители от направление "Облекло" от днес-20.03.- започнаха да шият предпазни маски за многократна употреба, които ще бъдат дарени за 1740 учители и персонал в училища и извън училищни звена в област Силистра. Маските са с ластик и се изработват от памучен плат (100% памук и спунбонд-покритие) по изискванията на МЗ за този тип продукция.

image

" Училището в Дулово, единствено в областта има такова обучение, а ресурса може да се използва за благородно дело, като нашите учители се включиха в инициативата безвъзмездно и с ентусиазъм. Доста трудно намерихме материала, но ако осигурим още плат ще продължим да изработваме маските за нашите колеги от цялата област. До понеделник се надяваме да сме ушили близо 2000 бройки. Средствата за тази партида са от училището, но те ще бъдат възстановени от МОН" -допълва директорът на гимназията.

image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right