Вече могат да се подават заявления за нови лични документи по електронен път

Вече могат да се подават заявления за нови лични документи по електронен път

Регион: България Категория: Технологии Публикувано: Прегледи: 1259
Вече могат да се подават заявления за нови лични документи по електронен път

В условията на предприетите противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса призоваваме гражданите в максимална степен да се възползват от предоставяните в МВР електронни услуги, за да се избегне струпването на много хора на едно място. Те са достъпни на адрес https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/Services/Index

Гражданите, които притежават валиден електронен подпис и подходящи биометрични данни, могат да подадат заявление за нови лични документи по електронен път.

Напомняме също, че съгласно последните въведени мерки от МВР, валидността на българските лични документи ще се удължи с още 6 месеца. В този смисъл ако не ви се налага да ги подменяте спешно, изчакайте да премине заразата и го направете след това.

Сектор "Български документи за самоличност" при ОДМВР-Силистра и паспортните гишета в РУ-Дулово и РУ-Тутракан продължават да работят в рамките на установеното работно време при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Призоваваме гражданите изпълняват стриктно мерките за предотвратяване струпването на хора и да изчакат реда си на безопасна дистанция.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛКоментари