Сезгин Алиибрям: Община Ситово ще бъде ликът на инвеститорите

Сезгин Алиибрям: Община Ситово ще бъде ликът на инвеститорите

Регион: Ситово Категория: Интервюта, Политика Публикувано: Прегледи: 2055
Сезгин Алиибрям: Община Ситово ще бъде ликът на инвеститорите

На снимката: Сезгин Алиибрям - кмет на общината

- Г-н Алиибрям, новият бюджет предстои да бъде приет, как върви подготовката за неговото представяне?

- Готвим се упорито. Подготвяме докладната за Общинския съвет. Желанието ни е както и преди, когато сме подготвяли бюджета, да не ощетяваме селата, които са в нашата община, да е еднакво разпределено по брой население. И въпросът не е само в броя на населението, но и къде има необходимост от належащи ремонти. В с. Гарван мостът, който ще създадем ще струва много средства, но този проблем е много належащ, от 50 години е. Ще предложим на вниманието на общинските съветници да отделим доста средства за този конкретен случай в с. Гарван.

За асфалтиране по населените места имаме отпуснати средства по Постановление на министерския съвет. Предстои саниране и изграждане на достъпна среда на хората с увреждане в с. Любен, спортна площадка в с. Ситово в ОУ "Георги С. Раковски".

За читалищата също сме предвидили средства.

- По кои финансиращи програми ще кандидатствате с проекти?

- Ние кандидатствахме по Норвежката програма. Винаги ползваме всяка възможност, при която няма съфинансиране от Общината. Защото ние нямаме големи местни приходи като другите общини, затова разчитаме на Програми, при които не се изисква съфинансиране.

Чрез "Бюрото по труда" кандидатстваме също за наемане на млади кадри.

По всички програми ще кандидатстваме. Разбира се, срещаме много затруднения, но нашата цел е така да направим, че община Ситово да е лика на инвеститорите, това е най-важното.

Най-важното е, когато има инвеститори в една община и има и условия за тях. Когато развиват своята дейност те наемат нашите съграждани на работа. Това е най-важното, за да няма пътуващи извън граница.

- Как работите с Полицейски участък - Ситово?

- В много добри взаимоотношения сме с тях. Мисля, че те си вършат прекрасно работата, не сме имали забележки към тях. Когато е необходимо им помагаме и на тях, но по принцип ние не може да се месим в тяхната работа.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
FOODMARK Delivery Sticky