Волейболен клуб "Елит" Силистра влезе във Висшата лига на българското първенство

Волейболен клуб "Елит" Силистра влезе във Висшата лига на българското първенство

Регион: Силистра Категория: Спорт Публикувано: Прегледи: 464
Волейболен клуб "Елит" Силистра влезе във Висшата лига на българското първенство

Отборите на Софийски университет "Св. Климент Охридски" София и на Волейболен клуб "Елит" Силистра наесен (сезон 2020/2021) ще играят във второто ниво от волейболния шампионат при мъжете - Висшата лига, стана ясно от финалния турнир на "А" Национална волейболна група, проведен в град Смолян с участието още на домакините от ВК "Родопа" и на ВК "Септември" (София).

По пътя към първото място волейболистите на най-стария български университет надиграха в последния мач от надпреварата нашия отбор с 3:0. Така съставът на СУ завърши турнира с три победи от три мача. Столичният тим се наложи над домакина на финалната четворка с 3:1 и над съгражданите си с 3:2. Силистренци измъкнаха на два пъти с по 3:2 победи над отборите от Смолян и София ("Септември"), което им позволи да заемат второто място. Отборите бяха наградени от вицепрезидента на БBL Любомир Ганев и от Николай Мелемов - кмет на община Смолян.

Тази година Волейболен клуб "Елит" Силистра чества 15 години от своето създаване. В пост във Фейсбук от името на клуба се казва: "За това време създадохме приятелстви и постигнахме много победи; изживяхме и разочарования, които обаче ни направиха по-силни и непримирими. Поставихме и рекорди - например, 53 поредни срещи без загуба във всички състезания в рамките на 2 години, с което се гордеем! Настоящата състезателна година за нас приключи! Равносметката: първо място в крайното класиране на "А" НВГ - Североизток, категорична победа в плейофната фаза и второ място във финалния турнир в Смолян, извоювано почти на 100% със състезатели от школата на ВК Елит! Нашият бюджет е с 3 до 5 пъти по-нисък от всички останали финалисти. За сравнение, отборът, финиширал на първо място, има над 10 пъти повече картотекирани състезатели в клуба. Сега се отдаваме на заслужена почивка и пожелаваме на всички страхотно лято, изпълнено с много положителни емоции!"

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right