Силвия Кацарова в Тутракан: Човекът може да пребори всякакви препятствия

Силвия Кацарова в Тутракан: Човекът може да пребори всякакви препятствия

Регион: Тутракан Категория: Интервюта Публикувано: Прегледи: 1094
Силвия Кацарова в Тутракан: Човекът може да пребори всякакви препятствия

"Топъл дъжд", "Големият кораб минава", "Бяла въздишка", "Обичам те" - емблематичните песни на едно от големите имена на българската поп музика Силвия Кацарова звучаха в Тутракан по време на представянето на автобиографичната книга на певицата "Мой свят...", която излезе от печат в края на миналата година.

Силвия Кацарова е един истински приятел на Тутракан, тя е сред изпълнителите, които винаги са при своите фенове по време на празничната лятна седмица "Огненият Дунав" и други културни събития.

Впечатляваща бе срещата й с младите пеещи таланти на крайдунавския град - Вокална група "Слънчева усмивка" с ръководител Доротея Бальовска и Вокална група "Щурчета" с ръководител Антония Камбурова. Гласовитите Пламена Георгиева и Йоана Богданова очароваха гостенката със своите изпълнения.

Засилен бе интересът и към специалната среща, на която тв-водещата на предаването "Търси се" - Нели Хаджийска, представи книгата на Силвия Кацарова "Мой свят". За своя живот изпълнен с тежки и светли моменти - в личния и професионален път, певицата си спомни за пореден път, като разказа за част от тях.

Тя благодари на кмета д-р Димитър Стефанов за поканата и чудесните мигове прекарани в крайдунавския град.

За читателите на в."Силистра Прес" Силвия Кацарова бе любезна да даде интервю:

- Какъв е поводът, за да напишете тази книга?

- Това, че имах юбилей - 65 години, и човек трябва да направи нещо за юбилея си - или концерт, или албум, или книга. Пък и моята дъщеря отдавна ми казваше "Мамо, животът ти е много интересен, можеш да го опишеш в книга".

- Откъде идва вдъхновението?

- От самия ми живот, самата филмова лента, самата роля, която съм изиграла в собствения си живот, защото всеки, идвайки на земята, има определена роля и ако се справи добре, е успешен, ако не - тъгува.

- Кое беше най-голямото предизвикателство през тези години?

- Да отстоявам себе си. Да бъда това, което съм. Да ме приемат такава, каквато съм. Защото много хора, които са от различен произход, наистина имат трънлив път, трудно им е да пробият и да докажат себе си, а има много талантливи хора, които не са успели да докажат способностите си.

- Какви са знаците на съдбата?

- Знаците всеки ден ги имаме, стига човек да е отворен към вселената, да ги разчита, да вярва и да ги изпълнява.

- А какво ви натъжава?

- Много ме натъжава гледката, особено в София, не знам как е в по-малките градове, може би не е толкова страшно, колкото е в София, в големия град. Да виждаш толкова бедни и нещастни хора да ровят по кофите. Последното, което видях, направо ме разтърси. Видях една жена, и то млада, много по-млада от мен, беше си увила крачетата, явно са замръзнали. Цялата беше с найлонови торбички, увити крачета и цялото си тяло беше увила, имаше картони на гръбчето. Такава гледка, направо не ми излиза от ума, тормози ме от няколко дни.

- Какво искате най-много да запомнят читателите от Вашата книга?

- Да разберат, че човек може да пребори и в най-тежките си мигове препятствия, стига да вярва в чудесата и да ги очаква, особено, ако ги пожелаете от Бога. Аз имам мои молитви, които наистина са вълшебни. Колкото пъти съм си пожелала нещо, то наистина ми се е давало, сбъдвало ми се е.

- Ако "Обичам те" е любимата песен, коя е последната засега песен, която звучи по българските радиостанции?

- "Живот като на кино"! И най-новата песен, която направихме с Георги Милтиянов, един млад музикант и диригент, по негова музика и текст на Пейо Пантелеев - един поет от Бургас. Те ми направиха една прекрасна нова песен, която се казва "Зов за любов".

image
image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари