В Дулово отбелязаха 3-ти март с хоро и концерт

В Дулово отбелязаха 3-ти март с хоро и концерт

Регион: Дулово Категория: Култура Публикувано: Прегледи: 635
В Дулово отбелязаха 3-ти март с хоро и концерт

На националния празник на България, 3-ти март, жители и гости на Дулово честваха деня с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Васил Левски и на загиналите във войните от дуловския край, с празничен концерт на самодейни състави от НЧ "Н.Й.Вапцаров" и НЧ "Бялата лястовица".

Тържественият ритуал по повод Националния празник започна в 10.00 ч. с издигане на знамето на Република България под звуците на Химна на България.Честта да издигнат българския трикольор имаха учениците Дениз Халид, Катя Кънева и Хатидже Сали от СУ"В.Левски"-Дулово. Слово по повод 142 г. от Освобождението произнесе заместник-кметът Доротея Тотева.

image

В празничния ритуал и в поднасянето на венци и цветя пред паметниците на Васил Левски и на загиналите във войните се включиха народният представител Алтимир Адамов, председателят на ОбС-Дулово инж.Невхис Мустафа, кметът на общината д-р Юксел Ахмед, заместник-кмет Доротея Тотева, общински съветници, директори на училища и детски градини, представители на политически партии и неправителствени организации.

След тържествената част, празникът продължи с концерт на самодейците от НЧ "Н.Й.Вапцаров", НЧ "Бялата лястовица", група за патриотични песни.

Дуловчани и гостите на града се хванаха на празничното третомартенско хоро, водено от кмета на общината д-р Юксел Ахмед.

image
image
image
image

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари