Визита на вицепрезидента Илияна Йотова в Тутракан

Визита на вицепрезидента Илияна Йотова в Тутракан

Регион: Тутракан Категория: Образование Публикувано: Прегледи: 243
Визита на вицепрезидента Илияна Йотова в Тутракан

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети Тутракан на 27 февруари. Поводът - инициативата на британското посолство "Посланик за един ден", която преминава и под патронажа на българския вицепрезидент.

Най-напред, по стара българска традиция, тя бе посрещната с хляб и сол в СУ "Христо Ботев", където се срещна с ръководството на училището, с Клуб "Млад журналист" и осмокласниците.

В инициативата "Посланик за един ден" участваха три ученички от СУ "Христо Ботев" - Никол Георгиева, Траяна Димитрова, Радина Бъчварова, и трите от 8а клас, които са и членове на Клуб "Млад журналист". На финала на инициативата, сред стотиците участници от цялата страна, вицепрезидентът Йотова избра Никол Георгиева за свой посланик.

image

При срещата в тутраканското училище трите момичета прочетоха своите есета съпътствани с мултимедийни презентации, а членовете на Клуб "Млад журналист" зададоха въпроси на Илияна Йотова, на които тя отговори с удоволствие.

На 5 март в София ще се проведе финална среща на всички класирани в инициативата "Посланик за един ден", на която те ще се срещнат с посланиците на различни държави в България. В нея ще участва Никол Георгиева заедно със своята преподавателка по български език и литература Геновева Стоянова.

Вицепрезидент Йотова информира присъстващите на срещата за намерението си да бъде организирана подобна инициатива, в която да участват само момчета - в отговор на "Посланик за един ден", организирана от посолството на Великобритания, която е само за момичета.

image

И още - тя обеща да посети Тутракан отново, като разгледа природните забележителности в района, след което заедно с Никол ще посетят Фестивала на билките в с.Младен, община Севлиево, който се провежда на Еньовден.

Посещението на Илияна Йотова продължи със среща в Община Тутракан. Тя бе посрещната от кмета д-р Димитър Стефанов, който й подари книги посветени на Тутракан. Интересен разговор за природните дадености на района, за работата по проекти на Общината, за културно-историческото наследство и други актуални теми.

Етнографски музей "Дунавски риболов и лодкостроене" бе следващата спирка на вицепрезидента. С интерес и голямо внимание Йотова разгледа експозицията и представената информация.

Визитата приключи с посещение на Мемориал "Военно гробище-1916 г." край с.Шуменци, където бяха положени цветя.

-------------------

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ! Ако станете свидетел на инцидент, катастрофа, неправилно паркиране, побой, самозабравил се политик или нещо нередно, което Ви заобикаля - сигнализирайте ни! ВАЖНО! Ако сметнете, че някой е в опасност, първо помогнете или се обадете на тел. 112.

ИЗПРАТИ СИГНАЛ
Коментари
left
right